Фонд Душан Кешељ

Крајем јуна 2008. године код Покрајинског секретаријата за образовање и културу у Новом Саду регистрован је Хуманитарни фонд „ДУШАН КЕШЕЉ” са седиштем у Основној школи „Мирослав Антић” у Футогу у улици Рада Кончара број 2.

Основни задаци Фонда су: унапређивање знања ученика, подстицање ученика да стичу нова знања и развијање здравог такмичарског духа међу ученицима.

Хуманитарни фонд „ДУШАН КЕШЕЉ” основала је Душанова мајка, Снежана Кешељ, у знак сећања на свог сина који је 25. фебруара 2008. године трагично изгубио живот у саобраћајној несрећи у Новом Саду.

Душан Кешељ је рођен 24.10.1980. године у Новом Саду. Био је одличан ученик Основне школе „Мирослав Антић”, а касније и одличан ученик математичког одељења Гимназије „Јован Јовановић Змај”. Његова изузетна интелигенција потврђена је на тестовима МЕНСЕ и на такмичењима. У току основне и средње школе са успехом је учествовао и освајао награде на многобројним такмичењима из математике, физике и информатике. Успешно је завршио студије информатике на Природно – математичком факултету у Новом Саду, а у време трагичне смрти био је студент – постдипломац на овом факултету. Радио је за фирме „Levi 9 GlobalSourcing” у Новом Саду, „Itexcellence” у Београду, „Intens” у Новом Саду и „ReachEverywhere”из Њујорка.

Као успомена на његову велику хуманост, на изузетну интелигенцију, срчаност и невероватну енергију, основан је Фонд с његовим именом и циљем да усмерава ученике ка позитивним вредностима.

Фонд има основни задатак да крајем сваке школске године додели једну новчану награду ученику осмог разреда Основне школе „Мирослав Антић” који је у току основног школовања постигао најбоље резултате из математике (или физике или информатике). Управни одбор Фонда је проширио своју активност и на Гимназију „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду, где ће се на крају сваке школске године доделити повеља и новчана награда најбољем ученику четвртог разреда који је у току школовања постигао најбоље резултате из области информатике  као вид признања за постигнуте успехе и стимулацију за даљи наставак учења и усавршавања.              

Више информација о фонду, као и информације о добитницима овогодишње награде из фонда можете наћи на званичном сајту фонда.

© Гимназија Јован Јовановић Змај | Сва права задржана.